حقیقتاً خیلی ننگآور و باعث تأسف است که پس از 17 سال مشروطیت و آن همه قربانیها که در راه آزادی داده شده مجبور شویم که در عوض اصلاحات اساسی از نقض قانون اساسی و اجرا نشدن سایر قوانین شکایت کنیم. از زمان ورود به تهران متوجه شدهام که به اساس و ارکان قانونی این مملکت حمله میشود و این درحالی است که جلسات گرانبهای مجلس تمام صرف جزئیات شده است...
سید حسن مدرس (۱۲۴۹- ۱۰ آذر ۱۳۱۶) در دوره فترت بین مجالس سوم و چهارم مجلس شورای ملی در اعتراض به اشغال ایران طی جنگ جهانی اول، همراه برخی نمایندگان به غرب کشور مهاجرت کرد تا زمینه تشکیل دولت موقت را فراهم آورد.
مدرس طبق معمول گفت: مخالفم. وزیر دارایی گفت: آقا! ما هر چه لایحه میآوریم، شما مخالفید، مدرس جواب داد: مخالفت من به نفع شماست، مگر نگفتید این سگها به محض دیدن دزد او را میگیرند؟ خب آقای وزیر! به محض ورودشان شما را میگیرند!
«والاس موری» چهاردهمین نماینده سیاسی آمریکا در ایران بود. او در 1324 شمسی به مقام سفیری در تهران منصوب شد و مدت مأموریتش مانند بسیاری دیگر از همکارانش در ایران از نظر زمانی محدود و کوتاه بود. همتای ایرانی او در واشنگتن حسین علاء بوده است. والاس موری در اوایل حکومت رضاخان کاردار کشورش در تهران بود. او پس از ملاقاتی که در 18 مهر 1303 با مرحوم سیدحسن ...
عشقی به نسل مشروطه تعلق داشت و در «سنت تجددخواهی» قرار میگرفت. از این رو، بنیادهای نظری و فکری عشقی را میتوان از جهاتی، بسیار متاثر از اومانیستهای لامذهب اروپا دانست.